Mar. Abr 13th, 2021
  Patatas con sepia y gambas

  Sipe z grahom ( seppie e piselli ) – originalni italijanski recept

  Brata Costardi temu receptu za sepije dodata nekaj dramatičnosti z dodatkom kave. Grenke note kave se odlično dopolnjujejo z žametno gladkim ozadjem kremnega krompirja in pečenih sepij. Čiščenje lignjev je zelo podobno čiščenju lignjev; za hiter in enostaven vodič si oglejte naš videoposnetek z navodili za čiščenje lignjev.
  Najprej olupite krompir, olupke pa prihranite za pripravo krompirjeve vode za serviranje. Da olupljen krompir ne bi porumeneli, ga grobo narežite v skledo in pokrijte s hladno vodo.
  Krompirjeve olupke nekaj minut pražite v ponvi brez prijema z malo olivnega olja na srednji temperaturi. Ko dobro porjavijo, jih položite v posodo z vrelo vodo in pustite vreti 20 minut.
  Medtem pripravite razpršilo za kavo. Na srednjem ognju zavrite vodo in šopke espressa. Počakajte, da se kavna tekočina zmanjša za tretjino, nato pa jo prelijte v stekleničko z razpršilom in jo shranite do uporabe.

  Dušeni lignji s čebulo, krompirjem in papriko

  Kerra iz podjetja Kerra’s Catering deli enega od svojih receptov, ki poudarja najboljše iz kornwalskega bogastva. Cornwall je znan po tuni, ima pa tudi mladi krompir, ki se po sladkosti in sezonskosti lahko kosa s krompirjem iz Jerseyja. “Tukaj je recept za lignje, s katerimi sem eksperimentirala, saj bodo kmalu bolj priljubljeni v naših lokalnih vodah,” pravi Kerra. To je fuzijska jed iz lokalnega krompirja in preliva po tajskem zgledu. Navdih zanjo je bil Mosimann, ki je imel velik vpliv name, ko sem pred 24 leti začela delati kot kuharica.

  Krompir in sipe v pečici zelo okusno! jed #hrana

  Carl Paparone, izvršni kuhar, je to jed izbral, ker združuje veliko lokalnih sestavin, vključno z odlično, trajnostno kornwalsko ribo, divjim brancinom. Za vse naše ribe v hotelu Watergate Bay je mogoče ugotoviti, kdo je njihov ribič, kar je za naše kuharje izjemno dragoceno. Rjave kozice prinesejo nežno slanost mehkim paradižnikom, panceta pa doda teksturo in dim. To je idealen recept za domačo večerjo s prijatelji.
  9. Paradižnike dajte za 20 sekund v osoljeno vrelo vodo, nato jih odstranite in takoj potopite v ledeno mrzlo vodo, da se paradižniki ne bi še naprej kuhali. Kožica se mora začeti luščiti sama od sebe.
  10. Za serviranje na krožnik v urejenem krogu razporedite šest šarlotinih krompirjev, na sredini pa nekaj špinače. Na špinačo položite file morskega lista. Na koncu ga posujte s panceto, rjavimi kozicami in paradižnikom.

  Brad naredi na žaru nadevane lignje | iz testne kuhinje | bon

  Španija je eden od najljubših počitniških krajev kapitana Kennyja. To je država z dolgo zgodovino kuhanja morskih sadežev. Španski recepti za pokrovače in kozice so različni, od zapletenih do preprostih, vendar imajo vsi eno skupno lastnost: vsi so okusni. Pokrovače, kozice, školjke, hobotnice, lignje, školjke in številni drugi “morski sadeži” se pripravljajo na različne načine. Pri tem nimajo izbire. Tako kot Italijani tudi Španci živijo, da bi jedli in uživali v hrani. Če obiščete špansko hišo, boste nedvomno odšli z zadovoljnim želodcem. Zato obstajajo številni recepti za pokrovače in kozice, ki vključujejo žafran. Žafran je v Španiji ena najpogostejših začimb za začinjanje morskih sadežev. Dišava in vonj sta tako vsestranska, da je njegova prva uporaba neizogibna.
  Krokus, ki spomladi vzklije skozi sneg, je čudovit pogled. Krokusi so zelo pogoste čebulnice po vsem svetu in jih lahko najdemo na številnih vrtovih. Vendar pa se tako priljubljeni, kot se zdijo, le redki zavedajo, da se pod to čudovito kratkoživko skriva žafran, ena najbolj eksotičnih začimb, kar jih pozna človek. Žafran je narejen iz jeseni cvetočega krokusa Crocus Sativus, ki se ne uporablja le kot začimba, temveč tudi kot barvilo. Po podatkih Wikipedije ga uvrščamo med udomačene krokuse, saj ga v naravi ne najdemo, z njim pa trgujejo in ga uporabljajo že več kot štiri tisočletja. Iran predstavlja 90 % proizvodnje družbe.

  Por admin

  Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
  Privacidad